VIDEO Grevă la Budapesta / angajaţii din transportul public cer un nou contract colectiv de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajaţii serviciilor de transport în comun din Budapesta au intrat în grevă
Angajaţii serviciilor de transport în comun din Budapesta au intrat în grevă

Angajaţi ai companiei de transport public din Budapesta (BKV) au intrat în grevă marţi, după ce sindicatele nu au reuşit să ajungă la un nou contract colectiv de muncă în negocierile purtate cu conducerea companiei, informează The Budapest Times.

Conform presei locale, greva a provocat întârzieri în transport, care s-a desfăşurat cu greutate pe principalele drumuri care duc spre capitala ungară Budapesta, dar, contrar a;tept[rilor, greva nu a paralizat traficul în capitala ungară.

Protestul a fost limitat la transportul cu autobuzele şi tramvaiele, marţi dimineaţa, în timp ce transportul subteran, cu troleibuzul, precum şi majoritatea serviciilor feroviare suburbane s-au desfăşurat potrivit orarului, precizează site-ul BKV.

Sindicatele au început greva la mijlocul nopţii, după eşuarea negocieirlor cu conducerea BKV. Angajaţii cer includerea în noul contract colectiv de muncă a unei contribuţii de 3% la fondul de pensii şi sănătate, precum şi bonuri de masă în valoare de aproximativ 245 de dolari.

Unii angajaţi ai aeroportului din Budapesta au intrat în grevă luni dupa-amiază, cerând un nou contract colectiv de muncă. Câteva zboruri au avut întârzieri de 20-30 de minute, a anun'at Mihaly Hardy, purtătorul de cuvânt al aeroportului. 

Sindicatul angajaţilor din sectorul feroviar VDSZSZ a semnalat, de asemenea, că ar putea declanşa o grevă în semn de solidaritate cu angajaţii BKV.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite