Bruxelles-ul va plăti producătorilor agricoli spanioli 71 de milioane de euro despăgubiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a majorat fondul destinat despăgubirilor acordate statelor UE afectate de aşa numita criză a castraveţilor, declanşată de alarma de E.Coli din Germania, iar Spania va primi suma pe care a solicitat-o.

Spania va primi cei 70,9 milioane de euro pe care îi reclamă de la Uniunea Europeană în compensaţie pentru pierderile suferite cu aşa numită "criză a castraveţilor", care a provocat o cădere a preţurilor şi a consumului de fructe şi legume, după ce Germania a acuzat eronat un transport de produse spaniole ca fiind sursa infecţiei cu bacteria E.Coli, au informat surse comunitare.

Comisia Europeană a creat un fond special pentru a despăgubi statele membre cu ajutoarele solicitate de agricultorii cei mai afectaţi de această criză, ajutor pe care Bruxelles l-a limitat la producătorii de castraveţi, roşii, salată, dovlecei şi ardei.

Spania va primi cei mai mulţi bani din fondul CE

În cele din urmă, Bruxelles-ul a decis majorarea fondului până la 227 milioane de euro, pentru a se asigura că toate statele membre care au solicitat ajutoare financiare primesc 100% din sumele cerute, au indicat sursele, citate de portalul Terra.

Decizia le-a fost confirmată de Executivul comunitar statelor membre într-o reuniune a comitetului de gestiune commpetent, odată ce mai multe state, între care Polonia, şi-au revizuit, în jos, cererile iniţiale de despăgubire, pe care Bruxelles le-a considerat "puţin coerente".

Spania, cu 70,9 milioane de euro este ţara care va primi cei mai mulţi bani din fondul CE, urmată de Polonia (46 de milioane de euro) şi Italia (34 de milioane).

Citeşte şi:
"Restricţiile aplicate românilor vor întârzia culesul viilor"

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite