Bruxelles-ul somează Ungaria să-şi schimbe legislaţia contraversată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeana va avertiza Ungaria să-si modifice într-un timp foarte scurt, legile controversate care dau guvernului puterea de a controla Banca Centrala, dar şi judecatorii, potrivit unor surse europene, citate de AFP.

„Trei scrisori cu termene limita vor fi trimise", marti sau miercuri, guvernului ungar care va fi somat sa schimbe „intr-un termen foarte scurt" reformele cu privire la numirile în Banca Centrala, statutul judecătorilor şi protecţia datelor, a declarat o sursă de la Bruxelles pentru AFP.

Executivul UE amenintase inca de saptamana trecuta ca va soma Ungaria.

Termenul limita pentru primul-ministru Viktor Orban pentru a se conforma acestui ordin va fi scurt, a mai spus sursa . Mai mulţi comisari sunt de părere că termenul ar trebui să fie de o lună.

„Vom folosi toate pârghiile noastre pentru a ne asigura că Ungaria respectă normele Uniunii Europene", avertiza, săptămâna trecută, preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso la o conferinţă de presa la Copenhaga.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta declara, săptămâna trecută că Ungaria este pregătită să modifice legislaţia dacă Executivul European consideră că acest lucru este necesar.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite