Ungaria a reclamat Slovacia la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ungaria a reclamat Slovacia la Bruxelles
Ungaria a reclamat Slovacia la Bruxelles

Ungaria a început o procedură pe lângă Comisia Europeană contra Slovaciei, care a refuzat la 21 august intrarea preşedintelui ungar Laszlo Solyom pe teritoriul ei pentru o sărbătoare a minorităţii maghiare, în pofida unor reguli de liberă circulaţie în spaţiul Schengen.

Cele două ţări sunt membre ale spaţiului Schengen din 2007.

Cabinetul lui Solyom spune într-un memorandum datat 17 septembrie, Republica Slovacia a declarat că "nu împărtăşeşte interpretările ungare în legătură cu directivele Uniunii Europene /UE/ şi încă nu a furnizat explicaţii acceptabile".

Ungaria "a sesizat Comisia şi i-a cerut să înceapă contra Slovaciei o procedură" în conformitate cu articolul 226 din Tratat, dispoziţie care permite Bruxellesului să urmărească un stat membru care nu îndeplineşte obligaţiile sale până în faţa Curţii de Justiţie de la Luxemburg. "Cu această procedură, Ungaria doreşte să pună capăt acestei afaceri pentru a împiedica pe viitor repetarea unui incident similar", adaugă comunicatul citat de AFP.

"Directiva asupra liberei circulaţii a cetăţenilor UE este una dintre temeliile de funcţionare a UE şi este primordial ca ea să fie interpretată identic în toate ţările la care se referă", încheie comunicatul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite