Bronislaw Komorowski a primit 52,63 % din voturi - rezultate parţiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Candidatul formaţiunii liberale Platforma Civică, Bronislaw Komorowski, a obţinut 52,63 % din voturi la alegerile de ieri, după numărarea a 95,01% din buletinele de vot, relatează RIA Novosti.

Jaroslaw Kaczynski, fratele defunctului preşedinte Lech Kaczynski, este cu circa 5 procente în urmă, obţinând 47,37% din voturi.

Preşedintele Comisiei Electorale centrale a spus că prezenţa la vot a fost de 55,29%. Rezultatele finale vor fi anunţate astăzi la prânz.

Potrivit exit-pollului TNS OBOP, dat publicităţii aseară după închiderea urnelor, Bronislaw Komorowski era cotat cu 53,1 la sută din voturi, iar rivalul său Jaroslaw Kaczynski cu 46,9%. Vezi aici detalii.

Bronisław Komorowski, fiu de conte

Născut la 4 aprilie 1952, Bronisław Komorowski este fiul contelului Leon Komorow, a cărui familiei provenea din nordul Lituaniei.

În anii '80, în timpul regimului comunist, el a avut un rol important în rândul opoziţiei democrate a ţării şi a fost interogat pentru activităţile sale, în baza legii marţiale impuse în 1981.

Candidatura sa la alegerile prezidenţiale a fost susţinută de Lech Walesa, liderul sindicatului Solidaritatea.

Komorowski este în prezent vicepreşedintele partidului Platforma Civică, iar din noiembrie 2007 a fost preşedinte al Parlamentului de la Varşovia. După moartea lui Lech Kaczynski,  Bronislaw Komorowski, preşedintele Parlamentului, a preluat interimatul la preşedenţia Poloniei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite