Marea Britanie a respins categoric acuzaţiile Iranului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea Britanie a respins categoric acuzaţiile Iranului
Marea Britanie a respins categoric acuzaţiile Iranului

Ministerul britanic de Externe a respins astăzi "în modul cel mai categoric" acuzaţiile Iranului legate de o responsabilitate a Londrei în atentatul comis ieri împotriva Gardienilor Revoluţiei, relatează AFP.

"Respingem în modul cel mai categoric orice acuzaţie că acest atentat ar avea vreo legătură cu Marea Britanie", a spus un purtător de cuvânt.

Membrii grupării sunnite rebele Joundallah (Soldaţii Domnului), care au comis ieri un atentat în Iran, soldat cu 31 de morţi, sunt antrenaţi şi echipaţi de serviciile de informaţii americane şi britanice, a declarat duminică comandantul infanteriei Gardienilor Revoluţiei.

"Baza rebelilor se află în ţări învecinate şi sunt antrenaţi şi echipaţi acolo. Oamenii care au fost arestaţi au mărturisit că servicii de informaţii străine îi echipează", a declarat generalul Mohammad Pakpour, fără a face alte precizări privind arestările.

"În aceste ţări se află serviciile de informaţii americane şi britanice, iar (gruparea lui Abdolmalek - n.red.) Righi este antrenată de serviciile de informaţii americane şi britanice", a adăugat el.

Aceste acuzaţii intervin în condiţiile în care experţi iranieni, francezi, ruşi şi americani urmează să se întâlnească astăzi la Viena, pentru negocieri în dosarul nuclear iranian.

Cel puţin 31 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatul sinucigaş de duminică, din sud-estul Iranului, la frontiera cu Pakistanul. Atacul a provocat moartea a şapte comandanţi ai Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a regimului, potrivit FARS.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite