Britanicii îşi bat joc de decizia Bruxelles-ului privind apa îmbuteliată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajul publicitar în care suntem sfătuiţi să bem cel puţin doi litri de apă pe zi va fi interzis
Mesajul publicitar în care suntem sfătuiţi să bem cel puţin doi litri de apă pe zi va fi interzis

Una dintre ultimele reglementări ale oficialilor europeni care interzice producătorilor care îmbuteliază apă să folosească mesajul publicitar „apa previne sau împiedică deshidratarea este luată în derâdere de presa britanică.

„Birocraţii de la Bruxelles au adoptat o astfel de decizie după ce, spun ei, nu au fost găsite probe în acest sens după o investigaţie care a durat trei ani. E stupid. Moneda euro arde, Uniunea Europeană se destramă, iar noi avem funcţionari europeni foarte bine plătiţi care se ocupa de calităţile îngrijorătoar ale apei şi ne interzic dreptul de a spune ceea ce este evident. Dacă este un episod care să demonstreze nebunia proiectului european, atunci acesta este", a declarat Roger Helmer, europarlamentar britanic, citat de „The Telegraph".

În plus, hotararea Bruxelles-ului vine în contradicţie cu regulamentele autorităţilor în domeniul sănătăţii din unele state membre, notează publicaţia. De exemplu, în Marea Britanie, Autoritatea Naţională pentru Sănătate recomandă populaţiei să bea zilnic cel puţin 1,2 litri de apă, pentru a împiedica deshidratarea.

Totuşi, producătorii de apă îmbuteliată riscă şi închisoarea dacă ignoră decizia UE.

Noua reglemantare a Bruxeles-ului pare să fie din lista celor care au ajuns la coş, cum au fost cele privind interzicerea de la comercializare a bananelor şi castraveţilor curbaţi, care au fost retrase în 2008, după ce au primit critici de la toată lumea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite