Hitler avea o ascunzătoare secretă în Alpi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhivele Naţionale din Marea Britanie au făcute publice, în această dimineaţă, documente care prezintă o zi obişnuită din viaţa lui Adolf Hitler, dar şi o ascunzătoare secretă a dictatorului german.

În aceste documente sunt prezentate atât felurile de mâncare ale lui Hitler, cât şi obiceiurile lui zilnice. „Hitler este temperat când discută cu cineva între patru ochi, dar în timpul conferinţelor poate deveni foarte agitat, ţipând şi lovind în masă“, se arată în aceste documente, oferite de către un prizonier de război, identificat ca SS Schuetze Obernigg.

Obernigg a povestit că Hitler obişnuia să se trezească la 10.00 dimineaţa, să mănânce pâine cu marmeladă, să bea cafea, să primească diferite vizite şi să muncească până la 4.00 dimineaţa. În plus, prizonierul a dezvăluit, în documentele secrete, şi comportamentul dictatorului faţă de subalternii lui. „Hitler nu suporta ca cineva să se uite la el. Gardienii erau instruiţi să-l ţină sub supraveghere, dar să nu fie observaţi“, se arată în documente.

În plus, britanii au prezentat şi alte dosare secrete, în care se vorbeşte despre teama forţelor Aliate din Al Doilea Război Mondial în legătură cu o preupusă ascunzătoare în Munţii Alpi a naziştilor. În această ascunzătoare aveau loc aproximativ 60.000 de persoane, iar armata lui Hitler urma să se reorganizeze şi apoi să pornească un ultim atac asupra Aliaţilor.

„Aliaţii aveau informaţii secrete despre transporturi de arme, de benzină şi de mâncare în zona Alpilor. Erau informaţii care indicau că germanii se vor lupta până la ultima picătură de sânge“, a spus Mark Dunton, un specialist al Arhivelor Naţionale din Marea Britanie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite