Brigitte Bardot: "Decizia primarului Chişinăului de a ucide maidanezii este un act sângeros, revoltator"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brigitte Bardot nu-l uită şi nu-l iartă pe Traian Băsescu
Brigitte Bardot nu-l uită şi nu-l iartă pe Traian Băsescu

După modelul lui Traian Băsescu, pe vremea când acesta era primar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, primarul Chişinăului doreşte eutanasierea maidanezilor, fapt care a stârnit reacţii la nivel internaţional.

Celebra actriţă Brigitte Bardot, cunoscută apărătoare a drepturilor animalelor, i-a trimis o scrisoare primarului general al municipiului Chişinău în care îşi manifestă idignarea pentru un astfel de act, scrie Unimedia.

"Am fost informată despre decizia dumneavoastră de a masacra toţi maidanezii din oraş. Nu-mi pot imagina că aţi putea ordona asemenea acte! Vă rog să dezminţiţi, în cel mai scurt timp, această noutate oribilă, care va uni pentru totdeauna numele Dumneavoastră cu un act sângeros, revoltător, totalmente contrar funcţiei Dumneavoastră, care vă obligă să protejaţi şi să găsiţi soluţii umane pentru toate problemele care apar în oraş”, scrie Brigitte Bardot.

Sex-simbolul francez al anilor '60 precizează că aşteaptă un răspuns "liniştitor" pentru a calma "valul de proteste şi indignare faţă de acest proiect de o cruzime innaceptabilă".

De asemenea, actriţa a încercat în 2001 să-l înduplece pe Băsescu să renunţe la ideea uciderii câinilor vagabonzi. A venit de două ori la Bucureşti, a trimis scrisori peste scrisori şi chiar a înfiinţat aici o filială a asociaţiei sale de la Paris, prin intermediul căreia a derulat numeroase programe.

Potrivit unei decizii a Consiliului Municipal Chişinău, toţi câinii, care vor fi prinşi şi timp de 10 zile nu vor fi revendicaţi de către stăpâni, vor fi supuşi eutanasiei.

Unimedia mai scrie că autoritățile locale susţin că, în luna ianuarie a anului 2010, în capitală au fost evacuaţi 2138 câini vagabonzi, iar pe parcursul întregului an 2009 numarul acestora a ajuns la 19453.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite