Fostul lider militar al sârbilor din Bosnia rămâne în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ratko Mladici, fostul lider militar al sârbilor din Bosnia, care a fost spitalizat joi dimineaţa după ce s-a simţit rău în timpul unei audieri la Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie, „se simte mai bine", dar va rămâne internat şi vineri. Anunțul a fost făcut de avocatul acestuia, transmite AFP.

„Se simte mai bine", a declarat avocatul Branko Lukici. Potrivit acestuia, fostul general, în vârstă de 70 de ani, „comunică" şi, spre deosebire de joi dimineața, îşi poate mişca piciorul şi mâna dreaptă, notează Mediafax.

Audierea la TPI a fost suspendată joi dimineaţa ca urmare a unei crize suferite de Ratko Mladici, care a fost internat „preventiv", potrivit tribunalului. Avocatul Branko Lukici declarase anterior că inculpatul nu putea deschide ochii şi nu se putea ridica.

Procesul lui Mladici, amânat la 17 mai la cererea apărării, a fost reluat luni. Judecătorii îl audiau joi pe al doilea martor al acuzării, David Harland, specialist în probleme civile, care vorbea despre bombardamentul asupra oraşului Sarajevo.

Fostul general, care a pledat nevinovat, este acuzat de genocid, crime împotriva umanităţii şi crime de război în timpul conflictului din Bosnia (1992-1995), soldat cu 100.000 de morţi şi 2,2 milioane de refugiaţi.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite