UPDATE Alertă pe aeroporturile americane din Philadelphia şi Newark. Un pachet suspect descoperit într-un avion cargo cu destinaţia Chicago

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Statele Unite analizează posibilitatea implicării aripii organizaţiei teroriste Al-Qaida din Yemen după ce un pachet suspect a fost descoperit la un centru de distribuţie a aeroportului din East Midlands, în apropiere de Nottingham, în centrul Angliei. Coletul provenea dintr-o aeronavă cargo a companiei UPS care decolasde din Yemen şi trebuia să ajungă în Chicago.

Alte trei aeronave au fost reţinute la sol, fiind suspecte că ar transporta materiale potenţial periculoase. Unul dintre avioanele din Philadelphia venea de la Paris, iar celălalt din Koln, Germania, a declarat compania UPS, căreia îi aparţin aeronavele. Avionul din Newark venea tot de la Koln.

Coletul descoperit în Anglia a fost declarat inofensiv.

Anterior, postul de televiziune CNN informa că pachetul conţinea o bombă sub forma unui cartuş de imprimantă. Totuşi, testele efectuate de autorităţile britanice au infirmat prezenţa unor materiale explozibile. CNN a venit cu precizări, informând că alerta a fost dată din cauza aspectului cartuşului, care ar fi fost modificat.

Întrebat dacă este posibil ca Al-Qaida din Yemen să fie în spatele acestor pachete, un oficial american a declarat că "este o posibilitate pe care o analizăm, chiar dacă este prea devreme să stabilim acest lucru definitiv".

Potrivit sursei citate, autorităţile americane "colaborează cu partenerii lor străini, britanici şi alţii, pentru a încerca să identifice de unde ar putea proveni toate acestea, care este obiectivul urmărit şi dacă este vorba despre explozibil".

Un comunicat al Administrataţiei americane pentru siguranţa transporturilor (TSA) precizează că "avioanele au fost transferate într-un loc izolat unde au fost verificate".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite