Bilanţ: 25 de morţi pe insula portugheză Madeira

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile şi vântul de peste 100 de kilometri pe oră, care au afectat insula portugheză Madeira, începând din noaptea de vineri spre sâmbătă au provocat moartea a cel puţin 25 de persoane, arată cel mai recent bilanţ anunţat de ministrul portughez de Interne, Rui Pereira.

"Cifra pe care o pot avansa este cea care mi-a fost comunicată de Autoritatea pentru protecţie civilă, care este de 25 de decese confirmate până în prezent", a declarat la ministru Pereira.

"Vom face o primă evaluare a nevoilor la faţa locului pentru a şti ceea ce trebuie făcut", a explicat acesta.

"Studiem de asemenea posibilitatea de a decreta starea de catastrofă naturală, apoi de a cere ajutor din partea Uniunii Europene", a adăugat el.

Potrivit autorităţilor locale, mai multe persoane sunt rânite şi există şi persoane date dispărute.

Ploile şi vântul au provocat mai multe inundaţii, alunecări de teren şi căderi de copaci. Aeroportul internaţional din Madeira a fost închis, iar localnicii au fost sfătuiţi să rămână în case.

Premierul Jose Socrates şi-a manifestat solidaritatea cu locuitorii insulei. "Sunt consternat de imaginile pe care le-am văzut de la Madeira. Oferim tot sprijinul necesar", a declarat şeful Guvernului de la Lisabona.

Madeira este situată la 900 de kilometri sud-vest de Portugalia şi la aproximativ 500 de kilometri de coastele africane.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite