Berlusconi va demisiona după adoptarea legilor austerităţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berlusconi, presat din toate părţile să demisioneze. Foto: AFP
Berlusconi, presat din toate părţile să demisioneze. Foto: AFP

Silvio Berlusconi va demisiona după adoptarea măsurilor de relansare economică promise Uniunii Europene.

„Dacă va fi adoptat planul de relansare financiară, voi demisiona", i-a spus Silvio Berlusconi preşedintelui Giorgio Napolitano în cursul întrevederii de marţi seara, scrie cotidianul „Corriere della Sera".

Informaţia a fost confirmată de Preşedinţia Italiei. „Premierul i-a transmis preşedintelui că este conştient de implicaţile rezultatului votului din Cameră- unde a pierdut majoritatea, însă, în acelaşi timp, a exprimat preocupare în legătură cu necesitatea oferirii unor răspunsuri punctuale partenerilor europeni, prin aprobarea legii privind stabilitatea financiară (...) Imediat după ce va fi adoptat acest plan, premierul îi va prezenta demisia sa preşedintelui", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei Italiei.

Guvernul Silvio Berlusconi a câştigat marţi un vot crucial în Camera Deputaţilor, pachetul de reforme fiind aprobat, dar a pierdut majoritatea absolută. Bilanţul financiar al statului italian a fost adoptat cu 308 voturi, sub pragul majorităţii absolute, care este de 316 voturi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite