Berlusconi îşi pune partidul în cap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost părăsit de soţie din cauza dezvăluirilor făcute de mai multe dame de companie, care au povestit presei că şi-au petrecut mai multe nopţi în compania premierului italian, Silvio Berlusconi are probleme şi în interiorul propriului partid.

Mai mulţi lideri ai Partidului Poporul Libertăţii (PdL) şi-au exprimat nemulţumirea faţă de decizia lui Berlusconi de a-l propune pentru funcţia de guvernator al Calabriei pe fostul medic al mamei sale, Bernardo Misaggi, relatează „Corriere della Sera".

Aceştia i-au cerut să-l sprijine pe candidatul stabilit de partidul aflat la guvernare, Giuseppe Scopellitti, primar în Regio Calabria. Maurizio Gasparri, liderul fracţiunii Partidului Poporul Libertăţii din Senat, a ameninţat cu demisia, dacă Berlusconi nu se raliază la poziţia formaţiunii.

Problemele partidului condus de Silvio Berlusconi nu se opresc însă aici. După ce un mafiot „pocăit" l-a acuzat pe premier de legături cu Mafia, secretarul de stat Nicola Cosentino este suspectat că a colaborat cu Camorra. Magistraţii din Napoli au cerut ridicarea imunităţii secretarului de stat pentru a-l putea plasa „în arest la domiciliu".

Preşedintele Parlamentului, Gianfranco Fini, susţine că secretarul de stat trebuie demis şi lăsat fără imunitate.

Berlusconi se teme că o eventuală demitere a lui Nicola Cosentino ar da apă la moară opoziţiei care doreşte îndepărtarea sa din fruntea guvernului.

„Le Monde" notează că în ultimii 50 de ani, din cele 40 de cereri de ridicare a imunităţii parlamentarii italieni au aprobat doar cinci. Cazul Cosentino urmează să fie dezbătut de parlamentari mâine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite