Berlusconi face glume despre nazism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o întâlnire cu tinerii din partidul sau premierul italian şi-a înveselit audienţa cu un banc cu Hitler. Bancul premierului Silvio Berlusconi, care ţine deja prima pagină a ziarelor din Penisnulă, a stârnit zâmbetul tinerilor politicieni italieni, ba chiar a primit şi aplauze.

Iată bancul premierului: „Susţinătorii lui Hitler află după mai mulţi ani că acesta trăieşte ascuns undeva în munţi, îl caută, îl găsesc şi încearcă să îl convinga să se întoarcă la guvernare, în Germania.  Iniţial, Hitler a refuzat oferta, apoi a acceptat doar o condiţie : <<de data aceasta, luam lucrurile în serios>>!“. Organizaţiile evreieşti au reacţionat însă deja acuzându-l pe şeful Guvernului de la Roma că încurajează sentimentele antisemite. Implicat în mai multe scandaluri sexual, dar şi de corupţie, Silvio Berlusconi nu este însă la prima gafă, care şochează opinia publică.

Laude pentru Mussolini
  În mai, anul acesta, premierul de la Roma a uimit lumea citându-l pe dictatorul fascist Benito Mussolini într-un discurs în care se plângea de lipsa de putere pe care o are ca şef de Guvern. „Ca prim-ministru, nu am avut niciodată sentimentul că sunt la putere“ spunea Berlusconi,  în primăvară, la Paris, în cadrul unei conferinţe de presă.  Organizaţie pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică la Paris.  „Aş îndrăzni să citez o frază din cineva care este considerat un dictator, un puternic, mare dictator, Benito Mussolini . În jurnalul său, am citit recent această frază. <<Se spune că am puterea. Nu este adevărat. Poate oficialii mei de partid. Dar eu nu ştiu. Tot ce pot este să spun calului meu să meargă la stânga sau la dreapta. Şi trebuie să mă mulţumesc cu asta>>“. Şeful Guvernului de la Roma a mai avut aprecieri positive la adresa lui Mussolini. În urmă cu şapte ani el a spus că dictatorul italian a fost o figură benignă în istorie, „care nu a ucis niciodată pe nimeni“, că a fost un dictator care de fapt nu-şi omora adversarii, ci doar „îi trimitea in vacanţă“.

Remarci şi gesturi sexiste

În primăvara anului trecut, Berlusconia întrebat cu voce tare, în cadrul unei poze de grup cu autorităţile din Aquila:  „Pot să o pipăi pe doamna?“.  Doamna era reprezentanta pentru egalitate de şanse a provinciei Trento, Lia Beltrami. Şirul gafelor continuă. În 2008, Berlusconi a declarat că politicienele de dreapta sunt mai arătoase decât cele de stânga. Întrebat de o tânără ce poate să facă generaţia ei pentru a scăpa de şomaj. Şeful Guvernului italian i-a răspuns neinspirat că „poţi încerca să te căsătoreşti cu fiul lui Berlusconi... cu zâmbetul pe care îl ai, ai putea încerca“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite