Berlusconi despre violuri: ne-ar trebui un militar lângă fiecare femeie frumoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul italian Silvio Berlusconi a încercat ieri să arate că epidemia de violuri petrecută în Italia în ultimele zile nu înseamnă eşecul politicii guvernului său privind siguranţa publică, glumind că evitarea unor astfel de infracţiuni ar avea loc numai dacă ar fi pus câte un soldat lângă fiecare femeie frumoasă.

Potrivit Agerpres, gluma sa a fost rapid criticată de către liderul principalului partid de opoziţie, Walter Veltroni, care l-a acuzat de lipsă de responsabilitate şi de sensibilitate faţă de suferinţa femeilor care au fost victime ale violurilor în ultimele zile şi care vor rămâne marcate pe viaţă.

Veltroni a adăugat că prin gluma sa nepotrivită, Berlusconi a jignit toate femeile italiene.

După mai multe violuri comise în ultimele zile în Italia, Berlusconi a anunţat sâmbătă că sprijină ideea miniştrilor săi ai Apărării Ignazio La Russa şi de Interne, Roberto Maroni, de a creşte de la 3.000 la 30.000 numărul militarilor italieni care patrulează pe străzile oraşelor italiene.

Şi această iniţiativă a primit sâmbătă critici virulente din partea opoziţiei, dar şi a poliţiştilor italieni, care au apreciat că este o idee depăşită, de inspiraţie sud-americană sau stalinistă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite