Berlusconi se dă iar în spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berlusconi  se dă iar  în spectacol
Berlusconi se dă iar în spectacol

Glume despre viaţa sentimentală a ministrului italian de Externe, Franco Frattini, autoironii referitoare la vârstă, diverse anecdote: aşa şi-a pigmentat Berlusconi discursul ţinut marţi seară la adunarea parlamentarilor din partidul său (PDL – Popolo della Liberta).

„Ministrul Frattini îşi face foarte bine simţită prezenţa pe plan internaţional, chiar se pare că îi place foarte mult lui Hillary Clinton, nu-i aşa?”, a spus el, făcând aluzie la viaţa sentimentală „agitată” a şefului diplomaţiei italiene.

Berlusconi a făcut haz apoi pe seama vârstei respectabile pe care o are (72 de ani), spunând că, în realitate, se simte ca la 35 de ani.

Printre glumele ale căror înregistrări video au fost postate pe site-urile ziarelor şi televiziunilor din Peninsulă, premierul italian a făcut şi o declaraţie serioasă, propunând ca în dezbaterile din plenul camerelor parlamentului să voteze numai liderii grupurilor parlamentare, pentru a se câştiga timp.

Ideea lui a fost însă amendată rapid de către principalul său aliat la guvernare, Gianfranco Fini, preşedinte al Camerei deputaţilor, care a subliniat că este imposibil să se recurgă la o astfel de măsură.

La rândul lor, reprezentanţii opoziţiei au spus despre Berlusconi că „nu cunoaşte Constituţia” şi că vrea să impună parlamentului italian „modelul democraţiei din China”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite