Berlusconi - începutul sfârşitului?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berlusconi -  începutul sfârşitului?
Berlusconi - începutul sfârşitului?

Scandalurile ce-l au ca protagonist pe premierul italian ar putea să-l scoată definitiv din viaţa politică. Seria dezvăluirilor sordide, privind isprăvile sexuale ale lui Berlusconi începe să-i stânjenească şi pe aliaţii săi politici, iar conflictul din guvern mocneşte.

După ce “Corriere della Serra” şi “La Stampa” au publicat, miercuri, noi amănunte jenante din dosarul prostituatelor de lux plasate la agapele  lui Silvio Berlusconi, “La Repubblica” a relansat, ieri, în forţă scandalul.

Ziarele au intrat în posesia declaraţiei date procurorilor din Bari de Giampaolo Tarantini, omul de afaceri care furniza prostituate de lux pentru petrecerile premierului. În această declaraţie, Tarantini recunoaşte că între septembrie 2008 şi ianuarie 2009 a adus 30 de fete la nu mai puţin de 18 petreceri date de Berlusconi.

Fete şi cocaină contra favoruri 

Ieri, a fost rândul ziarului “La Repubblica” să continue seria dezvăluirilor, cu o transcriere a unei convorbiri telefonice dintre Berlusconi şi omul de afaceri, interceptată de Procuratură.

“Am o blondă pe care nu trebuie s-o scapi”, îi spune afaceristul proxenet lui Berlusconi. În declaraţiile sale, mai scrie cotidianul amintit, Tarantini a recunoscut că prostituatele şi cocaina reprezintă mijlocul prin care şi-a croit drum în lumea politică italiană şi a obţinut favoruri economice.

Tot Tarantini este cel care i-a adus-o lui Berlusconi Patrizia D’Addario, prostituata de lux care a alimentat în ultimele două luni articolele din presa italiană şi internaţională detalii picante despre relaţia ei cu şeful Guvernului italian. Fapt ce l-a adus şi pe Tarantini în atenţia Procuraturii.

„Lotul 30”, recompensat după merite

Gianpaolo Tarantini recunoaşte că unele dintre fetele aduse la petrecerile lui Berlusconi au primit câte 1.000 de euro pentru servicii sexuale. Altele, însă, care i-au făcut„impresie“ premierului, au avut de câştigat mai mult.

Presa italiană aminteşte de Barbara Guerra şi Carolina Marconi, care au frecventat faimoasele petreceri şi au ajuns ulterior starlete TV în emisiuni difuzate de canalele Mediaset, imperiul media deţinut de Berlusconi. În sfârşit, au fost şi dame cu pretenţii şi ambiţii mai mari, ca Patrizia D’Addario, care i-a pretins premierului sprijin pentru a ajunge în Parlamentul European.

Răzbunarea Patriziei 

Primul scandal răsunător, având în centru relaţia discutabilă dintre Il Cavaliere şi adolescenta de 18 ani Noemi Letizia se mai atenuase, când Patrizia D’Addario a amorsat un altul, şi mai devastator.

Prostituata de lux a înregistrat pe telefonul mobil conversaţiile dintre ea şi premier, înainte şi după o partidă de sex, iar prestaţiile amorezului septuagenar au explodat în presă, iscând un scandal imens. Patrizia ar fi dat publicităţii aceste înregistrări pentru a se răzbuna pe Berlusconi, care nu şi-a onorat promisiunea de a o propulsa în respectabila poziţie de europarlamentar.

Consecinţe politice

Înmulţirea acestor informaţii scandaloase şi dezbaterea aprinsă pe care au declanşat-o nu-l pun doar pe Berlusconi într-o situaţie ingrată, ci îi stânjeneşte şi pe aliaţii săi politici. Deja, o parte a dreptei nu se sfieşte să invoce deschis sfârşitul dominaţiei lui Silvio Berlusconi pe scena politică din Peninsulă.

„Declinul lui Berlusconi a început, (…) rămâne de văzut cât va dura şi, mai ales, cine va profita“, comenta recent Massimo Franco, editorialist la „Corriere“. Pe acest fond, a izbucnit un alt conflict, de natură politică de această dată, între premierul italian şi Gianfranco Fini, preşedintele Camerei şi numărul doi al partidului de centru-dreapta Poporul Libertăţii (PdL).

„Il Giornale“ l-a acuzat pe Fini de simpatii de stânga şi l-a gratulat cu apelativul “tovarăşe”. Ziarul de casă al familiei Berlusconi i-a reproşat lui Fini că, în loc să-i ia apărarea premierului, se ocupă de proiecte legislative alături de stânga. Fini este bănuit că ar avea propria agendă, aceea de a deveni viitor preşedinte al Republicii, cu sprijinul opoziţiei. Berlusconi s-a delimitat public de articol şi a negat că există neînţelegeri în guvern, dar Fini l-a contrazis.

Românca „Ana“ 

Printre damele de companie plătite de Tarantino figurează o româncă, care a primit şi ea 1.000 de euro pentru a petrece o noapte cu Berlusconi, relatează “Corriere della Sera”. Cunoscută în lumea “escortelor” drept “Ana”, Ioana Vişan, în vârstă de 20 de ani, s-a declarat “şocată” de afirmaţiile lui Tarantini, declarând, potrivit unei prietene citate de ziar, că se va consulta cu avocatul ei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite