Silvio Berlusconi, în război cu presa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Silvio Berlusconi, în război cu presa
Silvio Berlusconi, în război cu presa

Niccolo Ghedini, avocatul premierului italian Silvio Berlusconi, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că i-a dat instrucţiuni unui confrate de breaslă francez, Bernard Cahen, pentru depunerea unei plângeri în justiţie împotriva săptămânalului „Le Nouvel Observateur“.

Acest demers survine după ce publicaţia franceză a scris, la începutul lunii august, un articol considerat defăimător, intitulat „Sex, putere şi minciuni“, ce are ca temă centrală viaţa privată a şefului Guvernului de la Roma, dar şi unele aspecte ale vieţii politice din Italia.

Răfuieli cu alte ziare

Articolul incriminat evocă ipoteza infiltrării mafiei ruseşti la vârful statului italian, relatând o presupusă conversaţie a două femei-ministru din cabinetul Berlusconi.

Presa britanică şi cea spaniolă au intrat, de asemenea, în vizorul lui „Il Cavaliere“, acesta fiind profund nemulţumit de modul în care diverse publicaţii au relatat scandalurile cu tentă sexuală ce-l au ca protagonist de mai bine de patru luni încoace.

O plângere a fost deja depusă împotriva cotidianului spaniol „El Pais“, care a dat publicităţii fotografii „picante“ făcute la Villa Certosa din Sardinia a premierului italian, în care apar în special tinere dezbrăcate.

Un avocat britanic evaluează în prezent posibilitatea acţionării în judecată a unor cotidiene precum „Times“, „Guardian“ ori „Independent“, care ar fi dus, în perioada precedentă, „o campanie de defăimare“ a premierului italian. Il Cavaliere este în război şi cu publicaţia Vaticanului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite