Peste 98.000 de femei denunţă misoginismul lui Silvio Berlusconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 98.000 de femei denunţă misoginismul lui Silvio Berlusconi
Peste 98.000 de femei denunţă misoginismul lui Silvio Berlusconi

"Acest bărbat ne jigneşte, să-l oprim", propune petiţia pentru "demnitatea femeilor", lansată de cotidianul La Repubblica în urmă cu mai bine de zece zile, după ce premierul Italiei, Silvio Berlusconi (73 de ani), a ironizat-o pe deputata Partidului Democrat, Rosy Nindi, în vârstă de 58 de ani, afirmând, într-o emisiune de televiziune, că "este mai mult frumoasă decât inteligentă".

Peste 98.000 de femei au semnat în Italia o petiţie lansată la iniţiativa cotidianului de stânga La Repubblica pentru a denunţa misoginismul şi comportamentul considerat adesea nerespectuos al şefului Guvernului faţă de femei.

"Femeie ofensată de un premier dezamăgitor", "Nu suntem la dispoziţia voastră" sau "Această insultă vine de la un bărbat mai degrabă onest decât inteligent", au replicat italiencele, care şi-au trimis în număr mare pozele, însoţite de mesaje, la cotidianul italian. În numai 10 zile, petiţia a primit peste 98.000 de semnături, potrivit La Repubblica.

"Punând în continuu accent pe vârsta unei femei, pe aspectul fizic în loc de calitaţile sale umane, riscăm să revenim la perioada de dinaintea feminismului", a declarat scriitoarea Lidia Ravera, una dintre semnatarele petiţiei.

Fostul ministru de stânga Giovanna Melandri i-a dat, la rândul său, replica lui Berlusconi, afirmând că acesta este "un bărbat mai degrabă înalt decât bine-crescut", ştiind că acesta este complexat de înălţimea sa modestă.

De aproape şase luni, Berlusconi este prins într-o serie de scandaluri cu tentă sexuală, în care sunt implicate cel puţin o minoră şi dame de companie, cărora le-ar fi promis funcţii în televiziune sau în politică, scandaluri despre care posturile de televiziune pe care le patronează, dar şi televiziunea publică, evită să vorbească.

Soţia sa Veronica Lario a cerut în luna mai divorţul, reproşându-i, într-o scrisoare dată publicităţii, că a participat la aniversarea majoratului unei adolescente, dar şi prezenţa unor tinere din lumea modei pe listele formaţiunii sale pentru alegerile europene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite