Berlusconi vizitează taberele din Sicilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Berlusconi vizitează taberele din Sicilia
Berlusconi vizitează taberele din Sicilia

Premierul Silvio Berlusconi a promis că guvernul va construi case şi că va scuti de impozite regiunile afectate de alunecarea de teren din Sicilia.

Declaraţia, făcută la un hotel din oraşul Messina, a venit la doar câteva minute după ce „Il Cavaliere“ a survolat cu elicopterul zona devastată.

Premierul a promis construirea rapidă de locuinţe, după modelul celor făcute în oraşul L’Aquilla, afectat la începutul lunii aprilie de un cutremur soldat cu moartea a 300 de persoane.

Berlusconi le-a transmis totuşi sinstraţilor că planul urbanistic va cuprinde „grădini, cu plante şi flori“.

Premierul italian le-a mai spus sinistraţilor că, în momentul în care se vor muta, vor găsi totul de-a gata „de la farfurii, la frigider“ şi că „vor avea mâncare pentru o săptămână, fără să facă cumpărături“.

Silvio Berlusconi a survolat zonele devastate de alunecarea de teren ce a provocat moartea a 23 de persoane  şi dispariţia altor 35, potrivit unui bilanţ publicat ieri.

„Ce am văzut din elicopter este cu adevărat impresionant. Din fericire, aţi putut supravieţui. Sunt bucuros să vă văd aici. Curaj, fiţi liniştiţi”, le-a spus Berlusconi sinistraţilor.

Premierul italian a şocat, în aprilie, când a vizitat corturile în care se aflau supravieţuitorii cutremurului din L’Aquilla.

Premierul le-a spus sinistraţilor să-şi imagineze că sunt „la un sfârşit de săptămână, în camping“. Altor italieni nemulţumiţi de ineficienta ajutorului de stat le-a transmis să meargă „o săptămână, la mare“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite