Lech Walesa va dărâma din nou Zidul Berlinului, însă simbolic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lech Walesa va dărâma din nou Zidul Berlinului, însă simbolic
Lech Walesa va dărâma din nou Zidul Berlinului, însă simbolic

Circa 1.000 de piese de domino colorate uriaşe au fost amplasate sâmbătă de-a lungul traseului de altădată a Zidului Berlinului, pentru ca acesta să fie dărâmat, simbolic, încă o dată luni pentru a celebra cea de a 20-a aniversare de la căderea sa.

Blocuri de polistiren de peste doi metri înălţime au fost pictate în culorile Zidului de studenţi germani şi tot ei l-au ridicat sâmbătă pentru a se bucura încă o dată luni de dărâmarea lui, eveniment care a făcut din nou un singur popor din toţi germanii.

Întrucât sindicatul polonez Solidaritatea a contribuit la căderea comunismului în Europea de Est, fostul său conducător Lech Walesa va răsturna, simbolic, prima piesă a dominoului care va antrena căderea pe rând a tuturor celorlalte.

Iniţial, în programul ceremoniilor, acest rol îi fusese rezervat lui Mihail Gorbaciov, fostul preşedinte sovietic a cărui contribuţie a fost decisivă la reunificarea Germaniei.

Secretarul de stat american Hillary Rodham Clinton, premierul britanic Gordon Brown, preşedinţii francez şi rus Nicolas Sarkozy şi Dmitri Medvedev vor fi prezenţi luni la această aniversare a evenimentului produs în 9 noiembrie 1989, informează Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite