Berlin: 273 de poliţişti au fost răniţi de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 300 de persoane au fost arestate şi 273 de poliţişti au fost răniţi în cele mai violente ciocniri din ultimii ani dintre manifestanţii reuniţi de 1 Mai la Berlin şi forţele de ordine, au anunţat sâmbătă autorităţile.

Numărul poliţiştilor răniţi a fost de 273, a precizat şeful poliţiei, Dieter Glietsch, într-o conferinţă de presă, precizând că 289 de persoane au fost arestate. "Am eşuat în a menţine un 1 Mai paşnic", a admis ministrul de interne Ehrhart Koerting, dând asigurări că tulburările au fost provocate în primul rând de huligani şi nu de activişti politici. "O mare parte dintre autorii violenţelor nu au acţionat din motive politice. Huliganii au fost, fără îndoială, în prim plan", a spus el, citat de NewsIn.

Violenţele au atins "o altă dimensiune" faţă de ultimii ani, a adăugat Koerting.

Vineri seara, activişti de extremă-stânga, unii îmbrăcaţi în negru şi mascaţi, au aruncat cu semne de circulaţie, sticle şi pietre în forţele de ordine.

O manifestaţie a extremei-stângi a început la ora locală 18.00 (19.00 ora României) la Kreuzberg, un cartier popular din Berlin, unde manifestaţiile de 1 Mai duc în mod regulat la violenţe, începând din 1 mai 1987.

În ultimii şase ani, manifestaţiile de 1 Mai au fost mai paşnice, dar anul acesta, în plină criză economică mondială, extrema-stângă a anunţat că vrea să lovească puternic.

La Hamburg, 23 de persoane au fost arestate după incidentele cu forţele de ordine. Patru poliţişti au fost răniţi uşor.

Violenţe au avut loc vineri şi la Dortmund, Ulm şi Mayence în marja defilărilor organizate de sindicate sau a manifestaţiilor antifasciste care au protestat faţă de marşurile neonaziste.

Aproate 500.000 de persoane s-au reunit în Germania pentru a manifesta de 1 Mai, într-o ţară care se va confrunta anul acesta cp cea mai gravă recesiune a sa de după al doilea Război Mondial. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite