MAE: Atenţie români! Trafic perturbat grav în Belgia din cauza grevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Afacerilor Externe îi avertizează pe românii care doresc să călătorească în următoarea perioadă în Belgia că luni, 30 ianuarie, traficul aerian, rutier şi feroviar va fi ,,afectat grav" de o grevă generală.

Sindicatele belgiene organizează luni o grevă generală în semn de nemulţumire faţă de măsurile de austeritate şi faţă de reforma sistemului de pensii pe care guvernul de la Bruxelles vrea să le pună în aplicare.

Mişcarea de protest va afecta atât sectorul public de transport, cât şi cel privat şi va perturba grav traficul rutier, feroviar şi aerian, avertizează MAE într-un comunicat. Apeluri la grevă au fost lansate şi de asociaţiile profesionale din sectorul portuar şi al transporturilor maritime.

Circulaţia trenurile de mare viteză, întreruptă

Circulaţia trenurilor, inclusiv a trenurilor de mare viteză Thalys şi Eurostar, va fi întreruptă total începând de duminică, 29 ianuarie, ora 22.00, până luni, 30 ianuarie, ora 22.00. De asemenea, transportul public rutier (reţelele TEC şi De Lijn) va fi întrerupt în intervalul de timp menţionat. Aeroportul Charleroi (al doilea ca volum al traficului de pasageri) va fi închis; nici un zbor nu va opera pe acest aeroport în data de 30 ianuarie.

Evitaţi zonele de protest!

Pentru a preveni apariţia unor situaţii neplăcute pe durata călătoriei în Belgia, Ministerul Afacerilor Externe îi sfătuieşte pe români să evite zonele unde au loc mişcări de protest şi să contacteze, în prealabil, compania de transport feroviar şi aerian de unde şi-au procurat biletul pentru reconfirmarea orarului de drum.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite