Belarus, paria Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană a decis să îngheţe toate bunurile deţinute în ţările membre de preşedintele republicii Belarus, Aleksander Lukaşenko, şi de 35 dintre principalii săi colaboratori.

Uniunea Europeană a decis să îngheţe toate bunurile deţinute în ţările membre de preşedintele republicii Belarus, Aleksander Lukaşenko, şi de 35 dintre principalii săi colaboratori. Acţiunea va avea însă mai mult un caracter simbolic, întrucât, aşa cum afirmă corespondenţii de presă, e puţin probabil ca liderii belaruşi să aibă bunuri importante în ţările Uniunii Europene.
Noua măsură se adaugă deciziei de luna trecută de a se refuza viza de intrare în Uniunea Europeană pentru Lukaşenko şi pentru colaboratorii săi cei mai importanţi. Asemenea interdicţii survin ca urmare a măsluirii alegerilor din martie trecut din Belarus. Lukaşenko a fost ales, cum se ştie, pentru un al treilea mandat, cu 83 la sută din numărul votanţilor, în condiţii descrise de OSCE, care a monitorizat scrutinul, ca implicând "serioase neregularităţi". În urma publicării rezultatelor în capitala ţării, Minsk, au avut loc demonstraţii de protest, sute de susţinători ai opoziţiei fiind arestaţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite