Un olandez, suspectat că ar fi planificat un atentat împotriva reginei Beatrix

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un olandez militant pentru drepturile animalelor a fost arestat, fiind suspectat că a planificat un atentat împotriva reginei Beatrix a Olandei, informează AFP.

"Este suspectat că a planificat un atentat împotriva reginei", a declarat Gerard Spong, avocatul lui Peter Janssen, un activist care luptă pentru drepturile animalelor, supranumit "exhibiţionistul vegetarian" în Olanda. Acesta a fost arestat luni, după ce fusese dat în urmărire la nivel naţional, însă neagă acuzaţiile care i-au fost aduse, a adăugat Spong.

Parchetul naţional a confirmat arestarea lui Peter Janssen, în vârstă de 24 de ani, luni, în sudul Olandei. "Este suspectat că a planificat un atentat şi că deţine arme de foc", potrivit unui comunicat al Parchetului, care refuză să menţioneze împotriva cui era intenţionat atacul.

Suspectul fusese arestat în luna aprilie după o acţiune spectaculoasă  într-o crescătorie de vizoni din Stavenisse, unde a eliberat 2.500 de animale. Janssen a fost pus în libertate provizorie la 30 iunie, potrivit Parchetului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite