Bayer, BASF, Lafarge şi GDF Suez, printre giganţii industriali europeni care finanţează parlamentari americani să nege încălzirea globală - raport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marii producători industriali europeni au finanţat senatori americani care neagă efectele încălzirii globale.
Marii producători industriali europeni au finanţat senatori americani care neagă efectele încălzirii globale.

Un raport publicat luni de Reseau Action Climat d'Europe (RAC), citat de AFP, arată că marii producători industriali europeni, printre care germanii Bayer şi BASF, precum şi francezii Lafarge şi GDF-Suez, au finanţat senatori americani care neagă efectele încălzirii globale.

Arcelor-Mittal, British Petroleum, Solvay sau EON sunt alte companii care ar fi susţinut activitatea politică a climato-scepticilor din Senatul American.

Potrivit sursei citate, giganţii industriali ai bătrânului continent au vărsat în acest an peste 300.000 de dolari în conturile senatorilor americani sceptici cu privire la efectele nocive ale încălzirii globale.

Raportul celor de la Reseau Action Climat d'Europe (RAC) se bazează pe datele publicate în acestă lună de Comisia federala electorală din SUA, cu ocazia alegerilor care vor avea loc pe 2 noiembrie. Aceste date

"Cei mai mari poluatori din Europa finanţează campaniile politice ale unora dintre cei mai fervenţi opozanţi ai schimbărilor climatice din Senatul american, făcând în acelaşi timp lobby împotriva reducerii emisii de gaze cu efect de seră în Europa, folosind ca argument lipsa de reacţie de la Washington", se arată în raport.

Cât au plătit giganţii europeni:


- Bayer: 108.100 dolari
- BASF: 61.500 dolari
- Lafarge: 34.500 dolari
- GDF Suez: 21.000 dolari


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite