Bătaie între poliţişti şi studenţi în Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O încăierare în centrul Barcelonei, între poliţişti şi studenţii s-a soldat cu mai mulţi răniţi şi şase arestaţi.

În această dimineaţă, centrul Barcelonei a fost scenariul confruntării dintre agenţii de poliţie şi studenţii care protestau faţă de aplicarea planului Bolonia în sistemul universitar spaniol. S-au înregistrat mai mulţi răniţi, dintre care cinci oameni ai legii. Unul dintre poliţişti se află internat în stare gravă, potrivit agenţiei Efe. În timpul altercaţiilor, şase studenţi au fost arestaţi.

Totul a început în zorii zilei, după ce poliţia a intervenit în forţă pentru a-i evacua pe cei 53 de studenţi care protestau în incinta Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii Barcelona. Primele confrunturi s-au produs în jurul orei opt, când oamenii legii au încercat să împrăştie un grup care îşi manifesta dezacordul faţă de evacuarea forţată a colegilor lor. Dintre protestatari făceau parte şi unii dintre studenţii evacuaţi. În această acţiune au fost arestate trei persoane, alte 16 au fost sancţionate, iar cinci poliţişti au fost răniţi.

În jurul prânzului, sute de studenşi s-au mobilizat din nou în centrul Barcelonei pentru a protesta faţă de acţiunile agenţilor de poliţie. Oamenii legii au intervenit în forţă în momentul în care studenţii au încercat să blocheze Gran Via, unul din principalele bulevarde ale oraşului. O confruntare mai dură s-a produs când studenţii au încercat să pătrundă în sala Consiliului Universităţii. Protestatarii s-au dispersat doar după ce au răsturnat tomberoanele întâlnite şi după ce au aruncat cu diverse obiecte în poliţişti. Incidentul s-a încheiat cu arestarea altor trei studenţi.

Ca urmare a acestor confruntări, orele programate în edificiul universităţii din centrul Barcelonei au fost suspendate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite