Bătaie între poliţişti şi pompieri, pe străzile Bruxelles-ului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele două tabere s-au luptat cu jeturi de apă şi spumă chimică O demonstraţie a pompierilor belgieni, ce se anunţa paşnică, a degenerat miercuri după-amiază. Cei 300 de poliţişti

Cele două tabere s-au luptat cu jeturi de apă şi spumă chimică

O demonstraţie a pompierilor belgieni, ce se anunţa paşnică, a degenerat miercuri după-amiază. Cei 300 de poliţişti şi cei peste 2.000 de pompieri s-au atacat cu jeturi de apă şi spumă chimică. Pompierii au cerut ca meseria lor să dobândească statutul de profesie de mare risc.

Mai întâi Bruxelles-ul s-a trezit în urletul sirenelor de pe maşinile de intervenţie, a urmat corul de fluirături şi scandările protestatarilor care cereau condiţii mai bune de lucru şi mărirea compensaţiilor în caz de accident. Ei mai vor ca meseria lor să dobândească statutul de profesie de mare risc. Manifestaţia a fost pornită la apelul sindicatelor creştine (CSC), sindicatelor socialiste (CGSP) şi al sindicatelor libere (SLFP).

Trei pompieri şi trei poliţişti au fost răniţi

Cele două tabere aruncă una pe alta vina pentru începerea ostilităţilor. Poliţia susţine că protestul a degenerat atunci când pompierii au încercat să forţeze perimetrul de securitate din jurul parlamentului şi au aruncat spre forţele de ordine cu petarde şi fumigene. S-a trecut la "tehnica din dotare": piese de echipament, tunuri cu apă şi spumă chimică.

În urma confruntărilor, trei pompieri şi trei poliţişti au fost răniţi. Şi faţa capitalei belgiene a fost răvăşită, deoarece manifestanţii au scos pietre din caldarâm şi au dat foc la pubelele de gunoi de pe strada Royale.

Protestatarii, primiţi la Ministerul de Interne

O delegaţie a manifestanţilor a fost primită la Ministerul de Interne, dar ministrul era absent, scrie "Le Soire".

A desemnat totuşi un grup de lucru, alcătuit din reprezentanţi ai Ministerului de Finanţe, de Interne şi de la Casa de Pensii, care să discute revendicările pompierilor.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite