UPDATE Petrolierul grec Maran Centaurus, cu un român la bord, a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrolierul Maran Centaurus
Petrolierul Maran Centaurus

Răscumpărarea petrolierului grecesc Maran Centaurus, la bordul căruia se află şi un român, a strârnit lupte aprige între două grupări rivale de piraţi somalezi, au anunţat piraţii şi un oficial maritim, relatează BBC News Online.

UPDATE Petrolierul grec Maran Centaurus, cu un român la bord, a fost eliberat

Piraţii sonalezi au eliberat luni petrolierul elen Maran Centaurus, la bordul căruia se află şi un român, după ce au primit o recompensă cuprinsă între 5.5 milioane de dolari şi şapte milioane de dolari, transmite AFP.

Banii ar fi fost paraşutaţi pe puntea petrolierului duminică şi au fost motiv de lupte aprige în rândul piraţilor.

Potrivit Daily Times, această sumă este cea mai mare plătită vreodată piraţilor somalezi.

"Cearta s-a intensificat atunci când au fost aduşi banii de răscumpărare", a spus Ahmed Ganey, un membru al grupului de piraţi care a capturat vasul, anunţă BBC. "Unii dintre piraţi sunt la bordul navei, în timp ce alţii sunt pe ţărm şi refuză să permită oricui să coboare sau să urce la bord", a adăugat el.

Potrivit BBC, pe puntea petrolierului a fost lăsată o  o sumă cuprinsă între 5,5 şi şapte milioane de dolari, reprezentând răscumpărarea. Încăierarea dintre piraţi arată că nava nu a fost încă eliberată.

Nava Maran Centaurus, al cărei echipaj este alcătuit din 16 filipinezi, nouă greci, doi ucraineni şi un român şi care transportă aproximativ două milioane de barili de petrol, a fost capturată la sfârşitul lui noiembrie. Cargoul naviga în apropiere de Insulele Seychelles, în Oceanul Indian, la aproximativ 1.300 de kilometri de Somalia, atunci când a fost capturat de piraţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite