Băsescu: Nu pot fi partener al lui Ribbentrop şi Molotov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri, la Piatra Neamţ, că este „inutilă“ semnarea unui tratat de frontieră între România şi Republica Moldova.

MAI CITIŢI ŞI:

Băsescu: Un tratat de frontieră cu R.Moldova face din şeful statului un partener al lui Ribbentrop
Boc: Nu este necesară acum implicarea UE în normalizarea relaţiilor România-R.Moldova


„Din păcate, Republica Moldova condiţionează semnarea acestui acord (privind micul trafic de frontieră - n.n.) de semnarea tratatului de frontieră.

Cine îşi imaginează că un şef de stat român va semna un tratat în care să consfinţească Pactul Ribbentrop-Molotov? Doar o minte care nu înţelege ce înseamnă responsabilitatea şefului statului român. După 1990, România a semnat un acord de recunoaştere a frontierei fostei Uniuni Sovietice.

Republica Moldova este moştenitoarea acestei frontiere, deci consider inutilă semnarea unui tratat de frontieră care să facă din şeful statului român un partener al lui Ribbentrop şi Molotov“, a declarat şeful statului. Traian Băsescu a participat, alături de primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi de 150 de primari din România şi din Republica Moldova, la Forumul Autorităţilor Locale din cele două ţări.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a deplâns în discursul său „dictatura“ instaurată în Moldova.

Democraţia în Moldova, la trecut

„Despre democraţie în Republica Moldova vorbim la trecut, pentru că după 5 aprilie în Republică e dictatură. Au fost torturaţi sute de tineri, zeci de mii au fost speriaţi, iar comunitatea europeană ezită să pedepsească acest regim“, a declarat Dorin Chirtoacă.

image

Este inutil un tratat de frontieră care să facă din şeful statului român un partener al lui Ribbentrop şi Molotov.

image


Traian Băsescu
preşedintele României

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite