Băsescu participă la summit-ul PPE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, sâmbătă, înainte de plecarea spre Bruxelles, că va participa la summit-ul PPE, împreună cu premierul Emil Boc, menţionând că acesta încearcă să obţină desfăşurarea congresului PPE din 2012 la Bucureşti.

Şeful statului a precizat că va participa, la Bruxelles, la două evenimente, Consiliul European şi summit-ul PPE, la acesta din urmă împreună cu premierul Emil Boc, reletează Mediafax.

"Domnul prim-ministru încearcă să obţină desfăşurarea congresului PPE la Bucureşti anul viitor", a declarat Băsescu.

Referindu-se la prezenţa sa la summit-ul PPE, şeful statului a spus că la aceste reuniuni se corelează punctele de vedere ale reprezentanţilor PPE pentru Consiliul European.

Agenda summitului PPE cuprinde pregătirea Consiliului European de toamnă din 23 octombrie. La summit-ului Partidului Popular European participă preşedinţi ai partidelor membre ale PPE, şefi de stat şi de guverne din familia popularilor europeni, precum şi preşedinţii Consiliului European, Comisiei Europene şi Parlamentului European.

Congresul statutar al Partidului Popular European (PPE) va avea loc în octombrie 2012, la Bucureşti, după ce forurile de conducere ale formaţiunii au aprobat o propunere în acest sens în septembrie, în cadrul manifestării urmând să fie schimbat şi programul politic, neschimbat din 1992. Europarlamentarul UDMR Iuliu Winkler a declarat la acel moment presei, la Bruxelles, că PPE a ales România ca loc de desfăşurare a Congresului în urma unei competiţii în care s-au înscris Cipru, Malta şi Austria.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite