Basarabenii trec înot Prutul pentru a găsi un loc de muncă în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul moldovenilor care vin ilegal să muncească în România, trecând înot Prutul, s-a înmulţit. Poliţiştii de frontieră vasluieni au depistat astăzi un tânăr de 22 de ani, din Republica Moldova, care a trecut fraudulos graniţa, în România, traversând înot râul Prut.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Vaslui, acesta este cel de al nouălea caz, de la începutul anului, de trecere ilegală, prin traversarea înot, a râului Prut. Purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui, a declarat că tânărul nu avea documentele asupra sa şi a recunoscut că a trecut ilegal, cu intenţia de a-şi găsi un loc de muncă în agricultură, pe raza judeţului Vaslui, relatează NewsIn.

Poliţiştii de frontieră au legitimat bărbatul, însă au constatat că nu are asupra lui documente de identitate. Acesta a afirmat că se numeşte Nicolae G., că are 22 ani, domiciliază în raionul Anenii Noi din Republica Moldova şi a venit în România pentru a munci în agricultură. Tânărul a trecut râul Prut înot, având hainele puse într-o pungă din material plastic pentru a nu se uda. Acest fenomen de trecere ilegală a graniţei se intensifică, de la începutul anului un număr de nouă cetăţeni au trecut fraudulos, râul Prut. Dintre aceştia, şase moldoveni şi un cetăţean ucrainean s-au ales cu dosare penale, iar doi cetăţeni pakistanezi au solicitat azil politic”, a declarat astăzi, purtătorul de cuvânt al IJPF Vaslui, subcomisar  Manuel Nacu.

Poliţiştii de frontieră vasluieni i-au întocmit bărbatului dosar penal, fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de intrare în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Imigraţia ilegală s-a intensificat şi în Galaţi

Ieri, poliţiştii de frontieră din Galaţi au întocmit dosare penale pentru trei bărbaţi din Republica Moldova care au trecut ilegal frontiera de stat a României, traversând înot râul Prut.

Cei trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 43 de ani au declarat că sunt din Republica Moldova şi au trecut înot râul Prut pentru a-şi găsi un loc de muncă în România.

De la începutul anului,  poliţiştii de frontieră din Galaţi au întocmit dosare penale pentru 56 persoane pentru infracţiunea de intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat, marea majoritate cetăţeni moldoveni. În aceeaşi perioadă a anului trecut au fost descoperite doar opt persoane.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite