Barroso: O treime din viitorii comisari europeni vor fi femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, a anunţat astăzi că viitoarea Comisie Europeană va fi include nouă femei, cu una mai mult decât cea actuală, care finalizează acordarea potofoliilor cadidaţilor prezentaţi de statele europene, relatează NewsIn.

"Am o veste bună astăzi (marţi - n.red.). Viitoarea Comisie va avea nouă femei, cu una mai mult decât în prezent", a declarat el în faţa deputaţilor europeni reuniţi la Strasbourg, pentru a-l audia pe preşedintele Comisiei.

"Săptămâna trecută aveam doar trei femei", a subliniat el, amintind că le-a trimis o scrisoare guvernelor, pentru a le cere să propună mai multe femei pentru posturile de comisari. "Mulţi dintre voi m-au ajutat" să obţin o reprezentare mai bună a femeilor în Comisie, le-a spus el europarlamentarilor, mulţumindu-le.

Barroso a anunţat că a primit astăzi şi "ultimul nume" de pe lista cu cei 27 de candidaţi propuşi de guvernele europene.

Olanda a propus-o pe Neelie Kroes, actual comisar european pentru concurenţă, pentru un nou mandat. De asemenea, actualul comisar al comerţului, Catherine Ashton, a fost desemnat săptămâna trecută pentru a deverni şefă a diplomaţiei UE şi vicepreşedinte al Comisiei.

Celelalte femei propuse pentru viitoarea CE sunt ministrul danez al climei şi energiei Connie Hedegaard, deputata socialistă elenă Maria Damanaki, comisarul suedez pentru afaceri europene Cecilia Malmström, reprezentanta irlandeză la Curtea Europeană de Conturi Maire Geoghegan Quinn, actualul comisar al sănătăţii, cipriota Androulla Vassiliou, şi ministrul bulgar de externe Rumiana Jeleva.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite