Bărbatul care l-a atacat pe Rupert Murdoch a fost inculpat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care l-a atacat marţi pe magnatul american Rupert Murdoch, în cursul audierii sale într-o comisie a Parlamentului britanic, a fost inculpat miercuri pentru tulburarea ordinii publice, a anunţat poliţia.

Jonathan May-Bowles, în vârstă de 26 de ani, care a fost arestat imediat după gestul său, a fost eliberat condiţionat. El va compărea vineri în faţa unui tribunal londonez pentru comportament care a cauzat "frică sau confuzie" într-un loc public.

Tânărul a generat panică în cursul audierii magnatului în cazul interceptărilor practicate la unul dintre tabloidele sale, News of the World, când, părăsind rândurile publicului, s-a repezit spre Rupert Murdoch, cu o farfurie plină cu spumă de ras.

El a fost oprit în elanul său de Wendi, tânăra soţie a magnatului, care a sărit în ajutorul soţului său, cu mâna întinsă pentru a lovi agresorul.
Fotografiile de la acest incident erau publicate miercuri pe primele pagini ale multor ziare britanice.

Multe subliniau sarcastic faptul că Murdoch a mâncat o "plăcintă umilă" (expresie care înseamnă scuze şi umilinţă pentru o eroare gravă-n.r.), într-o aluzie la regretele exprimate de acesta în faţa parlamentarilor pentru interceptările practicate la News of the World.

Citeşte şi:
Scandalul interceptărilor în imperiul lui Murdoch continuă. Actorul Jude Law acuză The Sun

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite