Bărbatul care a ucis o femeie însărcinată pentru că era musulmană, condamnat la închisoare pe viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bărbatul care a omorât o femeie musulmană, însărcinată, într-un tribunal german, înjunghiind-o în faţa soţului şi copilului în vârstă de 3 ani, a fost condamnat la închisoare pe viaţă  relatează cotidianul britanic The Guardian.

Instanţa din Dresda, sud-estul Germaniei arată că din cauza naturii brutale a crimei, inculpatul nu este eligibil pentru o eliberare înainte de termen.

Cazul lui Alex Wiens, de 28 de ani, care a recunoscut că are convigeri antiislamice şi xenofobe, a şocat întreaga Germania şi a înfuriat lumea musulmană, declanşând proteste din Egipt până în Iran.

Wiens, cetăţean german de origine rusă, a fost condamnat pentru crimă pentru că a ucis-o, în iulie, pe Marwa al-Sherbini, în vârstă de 31 de ani, înjunghiind-o de 16 ori cu cuţitul.



Crima a avut loc în timpul unei audieri în legătură cu o plângere depusă de al-Sherbini împotriva lui Wiens, pe care l-a acuzat de insultă.

Femeia, însărcinată în trei luni,  a fost înjunghiată de bărbatul de naţionalitate germană, care i-a aplicat 18 lovituri de cuţit, chiar sub privirile inocente ale copilului ei, de numai trei ani, în timpul unei audieri în care era acuzat de calomnie.

Avocatul a explicat instanţei judecătoreşti că acuzatul a înjunghiat-o pe femeie dintr-un sentiment de ură manifestat faţă non-europeni şi musulmani. Mai multe detalii cu privire la acest caz aici.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite