Bani europeni cheltuiţi pe dansuri lascive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banii europenilor sunt cheltuiţi de Uniunea Europeană pe o sumedenie de proiecte bizare, susţine ultimul raport realizat de Curtea Europeană de Audit, pe anul 2007. UE a cheltuit peste şase

Banii europenilor sunt cheltuiţi de Uniunea Europeană pe o sumedenie de proiecte bizare, susţine ultimul raport realizat de Curtea Europeană de Audit, pe anul 2007. UE a cheltuit peste şase miliarde de euro, în ultimul an, în mod greşit, se arată în document.

O parte din aceşti bani, risipiţi de Comisia Europeană, s-au pierdut prin proiectele regionale, ce aveau ca scop ridicarea standardelor de viaţă în anumite zone mai sărace ale Europei, susţin auditorii.

Aceştia arată că măcar 11% din totalul de 42 de miliarde de euro destinaţi fondurilor sociale şi regionale au fost cheltuiţi în mod eronat. Vinovaţii, în opinia Curţii Europe de Audit, sunt atât Comisia Europeană, cât şi statele beneficiare.

Italienii, campioni la fraude agricole

Auditul a observat neregularităţi şi în ceea ce priveşte cheltuirea banilor din bugetul european pentru agricultură. Astfel, între 2 şi 5 procente din bugetul de 51 de miliarde de euro au fost cheltuiţi în mod greşit.

Acesta este cel de-al 14-lea an consecutiv în care care Curtea pentru Audit găseşte erori şi dovezi de fraudă în cheltuirea banilor europeni pentru agricultură. “În general, erorile se datorează fermierilor care prezintă cifre greşite în mod intenţionat sau dintr-o eroare de calcul”, susţine documentul.

De multe ori, fermierii declară că au un număr mai mare de animale sau suprafeţe arabile mai mari, pentru a atrage mai mulţi bani europeni. ”Campioni” la acest sport sunt italienii.  

Comisia Europeană a oferit bani pentru proiecte ce ar putea părea “ciudate” plătitorului de taxe european. Astfel, UE a acordat aproape 2 milioane de euro unui proiect de dans finlandez, Intertango, pentru a “internaţionaliza tangoul finlandez”.

Alţi 2 milioane de euro au fost acordaţi unui proiect italian, pentru a ajuta tinerele italience să înveţe să danseze în cadrul unui spectacol de televiziune din Napoli.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite