Bani pentru cercetare militară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miniştrii apărării din Uniunea Europeană şi-au dat acordul pentru înfiinţarea unui fond comunitar de cercetare în domeniul industriei militare. Marea Britanie, care are cel mai mare buget

Miniştrii apărării din Uniunea Europeană şi-au dat acordul pentru înfiinţarea unui fond comunitar de cercetare în domeniul industriei militare. Marea Britanie, care are cel mai mare buget militar, declara iniţial că nu va furniza bani pentru acest proiect, care ar avea scopul de a concura Statele Unite. În final, Londra a acceptat acordul ca o modalitate de a încuraja alte state europene să cheltuiască mai mult pentru cercetarea militară. Liderii europeni vor aproba definitiv crearea acestui fond în timpul summitului UE din iunie. Fondul va fi administrat de Agenţia Europeana pentru Apărare (EDA), înfiinţată în 2004. Agenţia beneficiază de susţinerea industriei de profil, iar compania aerospaţială EADS a sugerat ca fondul să înceapă cu un buget de 50 milioane de euro, în 2007. Tehnologiile pentru protejarea trupelor, care variază de la capacitatea de colectare a informaţiilor până la noile blindaje, ar putea constitui primul proiect al fondului.
ţările europene cheltuiesc în total două miliarde de euro pentru cercetarile în domeniul apărării şi tehnologiei militare, de cinci ori mai puţin decât SUA.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite