Bacteria ucigaşă din Germania se răspândeşte în Europa. Sursa infecţiei: castraveţii din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bacteria care a ucis deja câteva persoane în Germania şi a îmbolnăvit alte câteva sute de formă agresivă de colită hemoragică (EHEC) se găseşte pe castraveţii proveniţi din Spania, potrivit specialiştilor în microbiologie din Hamburg, potrivit Deutsche Welle

Specialiştii nu pot exclude prezenţa bacteriei cu germenul EHEC şi pe alte legume aflate spre comercializate în Germania,  precum roşiile sau salata verde.

Microbii ne pot schimba comportamentul

Epidemie de E.coli în Germania. Trei femei au murit

Autorităţile spaniole susţin, însă, că lotul de castraveţi infectat cu bacterie ar proveni, de fapt, din Olanda, România nu importă castraveţi din Spania, însă importă din Olanda, potrivit secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, Adrian Rădulecu.

Potrivit Deutsche Welle, rxperţi ai Institutului pentru Igienă din Hamburg au indetificat germenul de tip O104, puţin răspândit pe teritoriul Germaniei, ceea ce explică şi lipsa rezistenţei populaţiei la atacurile bacteriei EHEC precum şi frecvenţa complicaţiilor.

Până acum circa 300 de persoane de pe teritoriul german au solicitat servicii medicale. Acestea pot dezvolta insuficienţă renală acută, deosebit de periculoasă.

Autorităţile verifică riscurile unei posibile contaminări a apei potabile, germenii fiind transmişi prin instalaţiile sanitare, în reţeaua de canalizare. Până în prezent se presupune că staţiile de epurare a apei reuşesc să distrugă toţi germenii din apa potabilă.

Cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat şi în nordul Europei. În Danemarca există un caz confirmat de infectare şi alte zece sunt suspectate. Aceleaşi veşti vin şi din Suedia şi Olanda.

Comisia Europeană a anunţat că şi în Olanda au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu EHEC.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite