Teleşcoală BBC, motivată de gripa porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teleşcoală BBC, motivată de gripa porcină
Teleşcoală BBC, motivată de gripa porcină

Autorităţile de la Londra ar putea amâna începerea anului şcolar în septembrie, dacă Marea Britanie va fi lovită de un al doilea val de gripă porcină.

Guvernul ar putea invoca o clauză din statutul BBC care îi permite să ceară televiziunii difuzarea unor anunţuri sau programe, în caz de urgenţă, notează cotidianul “The Times”.

Chris Keates, preşedintele sindicatului profesorilor, a declarat că, iniţial, guvernul s-a gândit să folosească Internetul, astfel încât copiii să nu piardă prea multă materie    cât timp instituţiile de învăţământ ar putea fi închise. Ideea a fost abandonată, deoarece nu toţi copiii – mai ales cei din zonele rurale – au acces la Internet.

Reputaţie şifonată

BBC are însă o altă părere referitoare la clauza din statutul de funcţionare al instituţiei. Potrivit unor surse din televiziune citate de “The Times”, textul nu ar oferi guvernului posibilitatea de a interveni în derularea programelor.  Planul guvernului este văzut de conducerea televiziunii drept o încercare de “preluare a controlului”.

„Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Acest lucru ar distruge la nivel mondial reputaţia noastră de instituţie media imparţială”. Cu toate acestea, BBC a precizat că nu are nimic împotriva difuzării unor programe speciale destinate copiilor, deşi îşi exprimă îndoiala că acestea pot fi realizate într-un interval atât de scurt.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite