Avionul care transporta trupurile celor patru victime ale atacului de la Toulouse a ajuns în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atacatorul a tras focurile de armă de pe o motocicletă
Atacatorul a tras focurile de armă de pe o motocicletă

Avionul care transporta trupurile celor patru victime ale atacului armat de la şcoala evreiască din Toulouse (sud-vestul Franţei) a sosit, miercuri dimineaţă, în Israel, a anunţat o sursă aeroportuară, citată de AFP.

Avionul companiei israeliene El Al, la bordul căruia se aflau 50 de apropiaţi ai victimelor şi ministrul francez al Afacerilor Externe, Alain Juppe, a aterizat la scurt timp după ora locală 5.45 (5.45, ora României) pe aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv.


Cei trei copii şi profesorul evreu, asasinaţi luni la Toulouse, urmează să fie înmormântaţi începând de la ora 10.00 (10.00, ora României), în cel mai mare cimitir din Ierusalim, Har Hamenouhot.


Cele patru sicrie au fost transportate marţi după-amiază de la Toulouse până la aeroportul parizian Roissy, cu un avion pus la dispoziţie de Ministerul francez al Apărării, informează Mediafax.


O ceremonie funebră a avut loc ulterior la Pavilionul de recepţie al aeroportului, la care au participat şi preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi premierul Francois Fillon.


Jonathan Sandler, în vârstă de 30 de ani, profesor de religie evreu, cei doi fii ai săi Arieh, 5 ani, şi Gabriel, 4 ani, precum şi micuţa Myriam Monsonego, 7 ani, fiica directorului instituţiei, au fost ucişi luni dimineaţă de un misterios "criminal pe scuter", în faţa şcolii evreieşti Ozar Hatorah din Toulouse.


Jonathan Sandler, de naţionalitate franceză, a trăit mai mulţi ani în Israel, iar cei trei copii au dublă cetăţenie franceză şi israeliană, potrivit ambasadei Israelului în Franţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite