Avioane de spionaj israeliene au survolat România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Două avioane israeliene echipate cu dispozitive de recunoaştere au survolat Turcia, România, Bulgaria şi Ungaria, ajungând până în apropiere de aeroportul din Budapesta, dar nu au aterizat, relatează presa ungară, citată de site-ul ynetnews.com.

Potrivit sursei, avioanele erau într-o "misiune spion" care ar putea avea legătură cu asasinarea unui cetăţean sirian, în propria maşină, la Budapesta.

Citiţi şi:

VIDEO Cvartetul pentru Orientul Mijlociu îndeamnă Israelul să abandoneze construcţiile în Ierusalim

Un purtător de cuvânt al ministerului ungar al  Apărării a afirmat că avioanele se aflau într-o misiune diplomatică. Totodată, ministrul ungar de Externe a afirmat că traficul aerian se află sub jurisdicţia Autorităţii Aeronautice ungare, refuzând să răspundă întrebărilor legate de natura misiunii celor două avioane.

Identitatea sirianului asasinat miercuri la Budapesta nu a fost încă divulgată. Potrivit poliţiei ungare, bărbatul în vârstă de 52 de ani a fost împuşcat în timp ce îşi conducea maşina. Oficialii poliţiei au mai spus că atacatorul a luat o servietă neagră din maşina sirianului, înainte de a dispărea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite