Autorităţile italiene au suspendat căutarea persoanelor date dispărute în naufragiul din Marea Mediterană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile italiene au suspendat sâmbătă operaţiunile de căutare a celor aproximativ 40 de persoane date dispărute în urma naufragierii unei nave de croazieră, vineri spre sâmbătă noaptea, soldată cu trei morţi.

Prefectul din Grossetto Giuseppe Linardi a anunţat că sunt "trei morţi confirmaţi" şi 41 de persoane date dispărute, dar se poate să fie şi mai puţine. Linardi a citat totodată exemplul a patru americani consideraţi dispăruţi, dar care au fost găsiţi ulterior la un locuitor din Giglio care i-a adăpostit pe timpul nopţii, potrivit Mediafax.

Bilanţul mai cuprinde 42 de răniţi, dintre care doi în stare gravă- un traumatism cranian şi un traumatism la nivelul coloanei vertebrale- însă majoritatea prezintă fracturi la nivelul picioarelor, mâinilor sau braţelor şi suferă de hipotermie, semn că s-au aruncat în apa foarte rece.

Comandantul pompierilor din Grossetto Ennio Aquilino a declarat că echipele sale au "scos 100 de persoane din apă şi au salvat aproximativ alte 60 care erau blocate pe vapor". Căutările au fost sistate întrucât nava este aproape culcată pe o parte, fiind înclinată la aproximativ 80 de grade.

Comandantul Francesco Schettino, dar şi primul ofiţer Ciro Ambrosio, sunt acuzaţi de omucidere multimplă, naufragiu şi abandonarea navei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite