VIDEO Autorităţile belgiene încearcă să identifice victimele din accidentul feroviar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile belgiene au ţinut o şedinţă de criză marţi dimineaţa după coliziunea celor două trenuri de navetişti lângă Bruxelles, care s-a soldat cu 18 morţi şi peste 160 de răniţi.

Oficiali din armata belgiană, din departamentul de Pompieri, serviciile medicale şi alte agenţii au participat la întrunirea condusă de guvernatorul Flemish Brabant. Una dintre temele dezbătute a fost cea legată de rămăşiţele celor morţi şi ce vor face autorităţile cu ele. Nu toate victimele au fost identificate şi autorităţile au comunicat marţi cu rudele celor morţi pentru a-i identifica prin culoarea părului, îmbărcăminte sau bunurile care le aparţineau.


Mecanicii de locomotivă au intrat în grevă marţi în mai multe zone din Belgia, plângându-se de lipsa de informaţii de la oficiali despre accident. Unul dintre mecanicii de locomitivă implicaţi în accidentul de luni a murit, dar autorităţile nu i-au confirmat decesul decât luni seara, a spus Willmes Benning, de la uniunea ACOD.

Celălalt mecanic de locomotivă a supravieţuit dar are răni grave. Benning a declarat că membrii uniunii s-au reunit la staţia principală din Louven, la est de Bruxelles.

Accidentul s-a petrecut luni, la o oră de vârf, când cele două trenuri au intrat în coliziune în Halle, la sud de capitala belgiană. Cauza accidentului este încă necunoscută. Pasagerii au fost izbiţi de pereţii trenului şi autorităţile au spus că este posibil ca unele cadavre să fi fost aruncate pe şină, sub roţile trenului.

Accidentul a cauzat probleme în trafic în toată Europa fiind de le companiile Eurostar şi Thalys, cele care operează trenuri de mare viteză în nordul Europei.

Eurostar a raportat că serviciile sale dintre Londra şi Bruxelles au fost complet suspendate marţi, ia liniile se vor deschide abia miercuri. De asmenea,  toate  trenurile Thalys au fost suspendate marţi din cauza accidentului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite