Atentate în Caucazul rusesc: doi poliţişti ucişi şi şase răniţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atentate în Caucazul rusesc: doi poliţişti ucişi şi şase răniţi
Atentate în Caucazul rusesc: doi poliţişti ucişi şi şase răniţi

Doi poliţişti au fost ucişi şi şase răniţi în cursul unor atacuri asupra forţelor de ordine în republice ruse caucaziene Daghestan şi Inguşetia, au anunţat miercuri autorităţile ruse, informează AFP.

În noaptea de marţi spre miercuri, persoane neidentificate au deschis focul cu arme automate asupra sediului poliţiei din Derbent, în sud-estul Daghestanului. Ei au omorât un sergent şi au rănit alţi doi poliţişti.

Două ore mai târziu, în timp ce anchetatorii examinau locul atentatului, persoane neidentificate au acţionat un dispozitiv exploziv plasat într-un automobil parcat în faţa aceluiaşi sediu de poliţie, rănind trei persoane.

Potrivit site-ului kavkazcenter.com, citat de Agerpres, apropiat gherilei islamiste active în Caucazul rusesc, dublul atac a fost revendicat de Frontul daghestanez al Emiratului Caucazului.

Un al treilea atac a avut loc miercuri în Inguşetia, asupra unui automobil al poliţiei. Un membru al forţelor de ordine a fost ucis, iar un altul a fost spitalizat în stare gravă, potrivit Ministerului de Interne din Inguşetia, republică al cărei preşedinte, Iunus-Bek Evkurov, a fost grav rănit într-un atentat la 22 iunie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite