Atentat dejucat la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La o lună după ce un lider militar al talibanilor a ameninţat că va lansa atacuri în Paris dacă francezii nu se vor retrage din Afganistan, Franţa primeşte un nou avertisment. De această

La o lună după ce un lider militar al talibanilor a ameninţat că va lansa atacuri în Paris dacă francezii nu se vor retrage din Afganistan, Franţa primeşte un nou avertisment.

De această dată, o grupare necunoscută - Frontul Revoluţionar Afgan – a provocat îngrijorare la Paris.

Alerta a fost dată ieri dimineaţă, când o persoană necunoscută a sunat la agenţia France Presse şi a anunţat că o bombă va exploda în magazinul Printemps, din centrul capitalei, fără a oferi alte detalii.

Numeroasele echipe de experţi trimise la faţa locului au descoperit cinci pachete cu explozibili în bazinul uneia dintre toalete.

Ministrul de Interne Michele Alliot-Marie a dat asigurări că nu a existat riscul unei explozii, deoarece dispozitivele erau „relativ vechi şi nu aveau detonator”.

 În scrisoarea de revendicare, gruparea Frontul Revoluţionar Afgan semnala că mai multe bombe au fost amplasate în magazinul Printemps. „Transmiteţi acest mesaj preşedintelui vostru, să-şi retragă trupele din ţara noastră, înainte de sfârşitul lunii februarie 2009.

În caz contrar, vom trece la acţiune în marile voastre magazine de capitalişti”, se afirma în scrisoare.  În prezent, 2.800 de militari francezi sunt desfăşuraţi în Afganistan.

Aflat la Strasbourg, preşedintele Nicolas Sarkozy a cerut „vigilenţă” şi „fermitate” în faţa terorismului. Situat în centrul Parisului, magazinul Le Printemps Haussmann atrage zilnic 100.000 de clienţi, dintre care un sfert turişti.

Într-o înregistrare video difuzată în noiembrie, un lider militar al talibanilor ameninţa că va lansa atacuri în Paris, dacă francezii nu se vor retrage din Afganistan. Înregistrarea conţinea şi revendicarea unei ambuscade din 18 august, în cursul căreia au fost ucişi 10 soldaţi francezi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite