Atentat la o bancă din Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atentat cu bombă a avariat în noaptea de luni spre marţi, într-o periferie a Atenei, o sucursală a băncii greceşti Eurobank. Incidentul nu a făcut nicio victimă, în schimb maşinile din parcare au fost distruse.

Cu jumătate de oră înaintea exploziei, un necunoscut a telefonat cotidianului grec Eleftherotypia pentru a avertiza despre iminenţa ei, iar zona a fost încercuită de poliţie. Dispozitivul, a cărui deflagraţie a provocat importante pagube, fusese plasat în faţa intrării în agenţia bancară, situată pe un mare bulevard din periferia sudică Argyroupolis.

Anterior acestui atac, persoane neidentificate au atacat Întreprinderea publică de electricitate, incendiind cu cockteil-uri Molotov patru vehicule ale grupului, parcate în periferia nordică Nea Ionia a oraşului şi o agenţie situată în cartierul periferic Aghiou Dimitriou, în sudul Atenei.

Acţiunile violente contestatare şi atentatele s-au înmulţit în Grecia după moartea în decembrie 2008 a unui adolescent, ucis dintr-o eroare a poliţiei în cartierul Exarchia, în centrul capitalei.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite