Atentat fără victime la Atena

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Capitala Greciei a fost zguduită de o explozie puternică în această dimineaţă, după ce o bombă a explodat în faţa domiciliului eurodeputatei Marietta Giannakou, fost ministru conservator, atacul provocând pagube materiale, a anunţat o sursă a poliţiei ateniene citată de AFP.

Explozia, produsă în cartierul Patisia situat în apropiere de centrul oraşului, a fost provocată de un dispozitiv exploziv de mică putere şi a distrus faţada imobilului şi o maşină parcată în apropiere. Atentatatorii au anunţat două cotidiene de iminenetul atac cu doar 20 de minute înainte de explozie. Autorităţile elene atribuie atentatul grupărilor extremiste locale.

Marietta Giannakou a fost mnistru al educaţiei în perioada 2004-2007 şi membru al partidului de dreapa Noua Democraţie, partid aflat în opoziţie. Aceasta a fost aleasă eurodeputat în alegerile europene de anul acesta, din iunie.

Atentatul împotriva eurodeputatului intervine la trei zile după un atac comis împotriva unui post de poliţie de la periferia Atenei, soldat cu rănirea a şase poliţişti, dintre care doi foarte grav.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite