Atena a pus ochii pe banii grecilor depozitaţi în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Banii grecilor depuşi în Elveţia s-ar putea întoarce acasă
Banii grecilor depuşi în Elveţia s-ar putea întoarce acasă

Guvernul elen discută cu Berna un acordul privind repatrierea sumelor depuse de cetăţeni greci în conturi elveţiene. Mare parte din cele 200 de miliarde de euro sunt bani negri.

Berna discută cu Atena în vederea încheierii unui acord similar celui parafat cu Germania, a precizat pentru „Financial Times Deutschland" Horst Reichenbach, şeful echipei care acordă asistenţă tehnică Greciei. O întâlnire în acest sens va avea loc săptămâna viitoare.

Potrivit estimărilor, cetăţenii greci au depus în băncile elveţieni în jur de 200 de miliarde de euro, mare parte fiind bani negri. Statisticile Băncii Centrale Elene arată că, de la începutul anului 2010, cel puţin 33 de miliarde de euro au fost retrase din băncile greceşti şi depuse în străinătate, în special în Elveţia. Experţii apreciază că suma este chiar mai mare: în jur de 87 de miliarde de euro.

Recent, Elveţia şi Germania au încheiat un acord prin care au pus capăt disputei privind secretul bancar, care a permis multor germani cu conturi în băncile elveţiene să evite fiscul german.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite