Atena: Confruntări între poliţia elenă şi manifestanţi. Grecii cer locuri de muncă stabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În faţa Acropolei din Atena, a avut loc, joi dimineaţă, o scurtă confruntare între poliţia greacă şi manifestanţi, care protestau pentru a cere posturi stabile.

Poliţiştii au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, dar şi presa care se afla la intrare, potrivit imaginilor difuzate de televiziune înainte de a înceta transmisia.

Poliţia a intervenit în cursul dimineţii pentru a încerca să evacueze câteva zeci de manifestanţi care blocau intrarea în monument şi se ţineau de porţi, potrivit televiziunii. O parte dintre manifestanţi au fost evacuaţi şi cel puţin o persoană a fost reţinută, potrivitunui fotoreporter al AFP aflat la faţa locului.

Intrarea vizitatorilor în Acropola Atenei a fost blocată, miercuri dimineaţă, de salariaţii Ministerului grec al Culturii care au contracte pe durată determinată, aceştia cerând contracte pe termen lung.

Aproximativ 30 de angajaţi au blocat intrarea în situl arheologic, unde au arborat o pancartă pe care scrie Noi plătim pentru erorile voastre.

Salariaţii care au contracte pe durată determinată blochează frecvent intrarea în Acropola ateniană.

Aproximativ 320 de persoane cu contracte pe perioadă determinată îşi vor pierde locul de muncă la sfârşitul lui octombrie, la expirarea contractului, conform sindicatelor. Ele cer şi plata salariilor restante.

Legea nu ne autorizează să reînnoim aceste contracte, noi oferte de muncă vor fi deschise, declarase miercuri un reprezentant al Ministerului Culturii.

Guvernul grec a redus drastic cheltuielile publice şi a suspendat angajările în posturi publice, după criza financiară care a obligat ţara să recurgă la ajutorul de urgenţă al FMI şi Uniunii Europene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite